Vilken sittpuff / sittsäck ska köpa?

välja sittsäck

Nu när vintern är här och julen har passerat så känner jag att det hade varit mycket trevligt att ha en sittsäck i vardagsrummet. Att slå sig ner med mysiga kläder, en filt och en varm kopp choklad när man kommit hem från jobb är tanke som känns så lockande att jag inte kan motstå.

Jag känner egentligen bara till Fatboy som märke på sittsäckar men vet att det fanns några andra och billigare modeller att välja mellan så jag tänkte att valet nog inte så skulle bli så svårt. Väl inne på några olika möbelsidor så inser jag att utbudet av sittsäckar och sittpuffar är betydligt större än vad jag hade kunnat föreställa mig.

Jag ser mig ändå som modeintresserad och tycker det är konstigt att jag missat att det kommit så många olika modeller från så många olika tillverkare. Riktigt kul men samtidigt står man där som i en butik som säljer lösviktsgodis i mängder och inte riktigt vet vad man borde välja.

De minsta sittpuffarna är för mig mer som sittpallar så de faller förvisso bort utan det jag vill åt är en riktig mysig säck eller liknande att kunna mig slå ner. En soffa kan förvisso vara mysig men jag letar efter en speciell känsla och dessa sittsäckar kommer förstärka det åt mig samtidigt som jag tror att det kommer vara riktigt skönt.

Samma sittsäckar kommer jag sedan även kunna använda om ska se en bra film eller läsa en bok. De fyller liksom en tomrum i vardagsrummet som jag har saknat under ganska lång tid. Nu har jag även hittat sittsäckar eller s.k. beanbag som ser riktigt bekväma ut. Exakt vilken modell jag ska välja har jag ingen aning om så har ni förslag på en bra beanbag så kommentera gärna nedan.

beanbag

Exempel på en riktigt snygg beanbag som återger exakt det jag är ute efter även om mitt vardagsrum är mysigare

Det är rätt intressant att man köper en soffa för att kunna ha folk över men 99% av tiden spenderar man själv i soffan eller med sin partner. Då hade man lika gärna kunnat investera i två riktigt lyxiga sittsäckar / beanbags där man kan slå sig ner och låta soffan vara sekunder och användas när man faktiskt har nytta av den.

Så om ni har förslag på vilken beanbag sittsäck jag ska köpa så släng gärna en kommentar här nedanför. Förmodligen hinner jag ändå köpa någonting bara för att prova och jag hoppas såklart att man blir nöjd med det valet.