Turkiskt bad i Alanya

Vi passade på att resa till Alanya i Turkiet nu veckan innan skolavslutningen då priserna är löjligt låga just nu innan sommarlovet och semestern drar igång.

Det var en rätt trevlig vecka och vi la egentligen all tid åt att njuta vid stranden/poolen, äta gott och hitta på lite roliga aktiviteter. Alanya har en del aktiviteter för den som inte gillar att sitta still och senast vi var här så var vi på forsränning uppe i bergen vilket var riktigt kul och spännande.

Denna gången tänkte vi dock prova på något annat så vi valde att gå till ett Turkiskt bad, eller Hamam som det heter. Har för mig att stället hette Kleopatra Turkish bath eller något i den stilen och hade fått bra betyg online. Mycket i Turkiet är billigt och detta var inget undantag. Det var kul att få prova ett riktigt turkiskt bad till en sådan billig peng jämfört med vad spa-hotell i Sverige skulle ta.

Hamam handduken

Jag blev riktigt frälst på hamam handduken som används i samband med det turkiska badet. Jag har nog ägt en sådan innan men aldrig riktigt vetat att den kommer ursprungligen från den traditionen.

Jag har nu efter hemkomsten tittat på att köpa hamam handduk online och det finns ju en hel del snygga alternativ att välja mellan. Handduken beskrivs som väldigt mjuk och är man van vid en vanlig handduk så känns det annorlunda. Men den är väldigt skön och fungerar i så många andra situationer att det inte är fel att ha ett par hemma.

Jag kommer nog beställa hem några modeller i olika färger som jag kan använda som pläd till soffan och som filt vid picknick eller när man besöker utomhusbadet där vi bor. Det borde även se rätt trevligt ut om man slår sig på en gräsplätt med tre olika färger på sina hamam handdukar.