Fototapet – Tapetsera en vägg med ett foto

fototapet med brygga och sjö

Utvecklingen går ständigt framåt och något som jag verkligen gillar är fototapet. Precis som det låter så är det en tapet som är baserad på ett foto och som du sedan kan festa på en vägg. Resultatet kan bli häpnadsväckande och verkligen få ett annars tråkigt rum att förvandlas till något en vanligt tapet eller en målad vägg inte kan åstadkomma.

Du kan beställa fototapeter som är baserat på något av alla de motiv som återförsäljaren erbjuder, men du kan även få en fototapet av ett eget motiv. Det finns ett stort utbud av färdiga motiv att välja mellan så att du kan få en tapet som passar dina önskemål.

Ett tips kan vara att använda fototapeten för att ge känslan av att rummet är större än vad det egentligen är. Du kan även använda det för att simulera närheten till något du inte har som t.ex. en strand, stad eller skog.

Jag har funderat på att tapetsera kortsidan av vår vardagsrumsvägg med en billig fototapet på en skog då jag tror att det skulle ge en känsla av ett större och friare vardagsrum, men det finns många andra sätt att göra detta på också och på hemsidan jag länkade till finns där en hel del inspirationsbilder som är bra.

Jag ska garanterat se till att hålla ett hushållsmöte där det ska diskuteras motiv och om vi bara kan samsas om vägg och motiv så blir det garanterat att beställa en fototapet online efteråt.