Jämför du innan köp och lån?

Brukar du jämföra pris och kostnader innan du beställer någonting online eller när du handlar i butik?

Jag har under ganska lång tid använt mig av Pricerunner och sedan Prisjakt när jag jämfört produkter och vad de kostar online. Men jag har varit betydligt sämre på att jämföra andra saker där lån och försäkringar är det jag varit sämst på.

Det var väl egentligen först för några år sedan jag började inse att jag kunde spara tvåtusen kronor om året genom att byta försäkringsbolag på bilen. Man kan ju lugnt säga att jag varit naiv när det kommit till detta och antagit att det endast rört sig om hundralappar. För det är ungefär så det hade sett ut för andra saker.

Lån är en annan aspekt jag börjat inse skiljer sig väldigt mycket. Jag har försökt förhandla med banken flera gånger och jag har t.o.m. gått där ifrån med känslan av att jag ”vunnit” men för att sedan i efterhand inse att så inte var fallet.

Senast var ett privatlån på 70 000 kronor där jag förhandlade ner räntan. Det kändes ganska bra för jag är medveten om att de lägsta räntorna som listas online kräver att man har väldigt bra ekonomi och kanske en medsökande för att nå.

Men när jag sedan provade att få några anbud online så visade de sig ligga i samma klass och strax under jämfört med det banken gav mig EFTER att jag förhandlade.

Min slutsats är att oavsett vad man ska handla är det värt att jämföra det innan. För lån hittade jag flera alternativ på nyttlån.com som du även kan spana in.