Skönt att missa Halloween i år

Det kommer vara riktigt skönt att missa Halloween i år då jag varit reser bort i en vecka när det är som värst.

Egentligen kan jag tycka Halloween är en rätt trevlig högtid men jag gillar pysslandet och inredningen som ger en höstig känsla. Det jag mindre gillar är att dörrklockan ringer för att barn ska säga ”Bus eller Godis” vilket för mig är en totalt onödig tradition som vuxna hittat på åt barn.

Nu var det några år sedan jag var på en Halloweenfest men det är heller inget jag direkt saknar som vuxen. I de yngre åren var det mest en ursäkt av att få dricka i ett speciellt sammanhang, ungefär som om man behövde en extra anledning efter allt festande på sommaren.

Hur som helst är detta den första gången på ganska många då jag missar Halloween helt och känner en viss lättnad över det också.

Var ska jag då resa? En sen sommarsemester på Mallorca för att få några härliga soltimmar 🙂