Servera mjukglass och annat gott vid barnkalas

Vad brukar ni servera på barnkalas? Jag har länge tyckt att godispåsen känns lite gammalmodig och nyare alternativ till det välkomnas.

Nu i somras var jag nära på att hyra in en mjukglassmaskin från företaget Bergamunken som i flera svenska storstäder erbjuder uthyrning av det och mycket mer.

Just mjukglass är en kul glass att servera för den går att variera på så många olika sätt. Jag personligen gillar den nästan bäst när det bara är mjukglass i en våffelstrut. Men en del föredrar strössel och topping i kanske bägare.

När det kommer till att servera socker verkar många föräldrar mån om det där ”sockerkicken” som barn verkar få och det är lätt det slinker ut kommentarer som ”det märks att de har fått socker”. Trots det verkar allt tyda på att barn inte alls får någon ”kick” av det även om de blir tröttare när de kommer hem och blodsockret sjunker. Det som gör de så glada och ”vilda” är stämningen.

Hur som helst tycker jag mjukglass är väldigt kul sätt att variera med och att hyra in en mjukglassmaskin skulle inte vara extremt dyrt. Jämför man med att köpa lösgodis till 20 barn så blir det ändå lite dyrare men jag tycker det är roligare också. En godispåse har de sett så många gånger innan medan en mjukglass kan bidra till ett fint minne.

Vad serverar ni på kalas? Hade ni kunnat tänka er att hyra in en mjukglassmaskin eller kanske en popcornsmaskin?