Pulsmätare vid träning är ett bra verktyg

Pulsmätare vid träning

Att ha koll på pulsen under träning är för många idag lika självklart som att äta mat innan de går och tränar. Genom att ha koll på pulsen kommer du kunna utforma träningspass efter det och det kan vara lika lämpligt vid styrketräning, cirkelträning och crossfit som vid löpning och cykling.

Det finns idag väldigt många bra pulsmätare att välja mellan och där träningsklockor är den främsta gruppen produkter så har fitnessarmband och aktivitetsarmband kommit starkt det senaste året och tar över en del av marknaden här.

Pulsen kommer visa på hur mycket din kondition får jobba under ett träningspass och det finns nog ingen som argumenterar emot att en förhöjd puls under vissa träningspass i alla fall är bra och främjar ett hälsosammare liv.

Pulsmätaren ger dig en enorm kontroll om du håller på med konditionsidrotter och vill göra framsteg i dem. Om du inte redan äger en så försök ta en titt på vilka modeller där finns och prova en. Jag blir förvånad om du inte känner att klockan kan hjälpa dig att nå nya höjder med träningen.